Een nieuwe school

een nieuwe school

een nieuwe school

Heros wordt een nieuwe middelbare school voor mavo en (iets later) ook voor havo. Wij willen schooljaar 2024 onze deuren openen voor de eerste lichting leerlingen. Heros denkt dat er meer in onderwijs zit dan leren met je hoofd. Wij geloven dat je je ontwikkelt door te doen, te ervaren, en door dingen mee te maken zowel binnen als buiten het klaslokaal. School zou een plek moeten zijn waar werelden elkaar ontmoeten, waar creativiteit samenkomt en waar je het leven leert. Zo’n school is er nog niet maar moet er wel komen, en daar gaan wij voor zorgen!

Nieuwe wet
Januari 2020 is er een nieuwe wet aangenomen, een wet die het mogelijk maakt om een school op te richten. Het doel van de wetswijziging is niet zozeer dat er meer scholen komen maar dat het aanbod van scholen zich beter kan aanpassen aan de veranderende vraag vanuit de samenleving. Heros wil hier aan bijdragen door een middelbare school op te richten die de ontwikkeling van de tiener centraal stelt en de vele onderzoeken en kennis die de afgelopen decennia op dit gebied zijn opgedaan te vertalen naar praktijk. Helaas kon Heros onder de oude wet niet verder maar met deze nieuwe wet wel en is Heros volop bezig met de aanvraag van een Brin nummer.

Belangstellingsmeting: digitale ouderverklaring
Om ervoor te zorgen dat onze aanvraag in behandeling wordt genomen, hebben we handtekeningen van ouders nodig met kinderen in de leeftijd van 11-13 jaar. Het advies dat deze kinderen individueel krijgen is niet relevant, het gaat erom dat zij ons initiatief steunen. Belangrijk om te weten: het verplicht ouders en kinderen tot niks en ze kunnen er ook geen rechten aan ontlenen. Pas tegen de tijd dat de school echt bestaat en er een gebouw is, kunnen zij zich pas echt aanmelden.

Vind je ook dat Heros er moet komen?
Denk je dat Heros er moet komen en dat er kinderen zijn die van Heros kunnen profiteren? Zou je daarom een bijdrage willen leveren om dit sympathieke initiatief te laten slagen door middel van het zetten van je digitale handtekening? Klik dan hier (link actief tussen 1 juli en 31 oktober 2022) om direct naar de overheidspagina van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) te gaan. Daar kan je met je DigiD en het BSN van je kind (sorry, dit hebben wij ook niet bedacht) je digitale stem uitbrengen voor deze school. Deze gegevens worden niet bewaard en nergens opgeslagen.

Ik wil best tekenen maar waarom DigiD én BSN?
Heros moet aantonen dat er leerlingen zijn die voor Heros zouden kiezen, ongeacht het schooladvies. Het gaat om leerlingen die op 1 november 2022 10-12 jaar zijn. Handtekeningen van enthousiaste familieleden, vrienden of tieners die al op een andere middelbare school zitten tellen helaas niet mee. Het gaat erom een zo realistisch mogelijk beeld van de kans van slagen te geven. De DigiD maakt dan de koppeling tussen de handtekening en een leerling in de juiste leeftijdscategorie.

Leuk, wat kan ik nu doen?
Tussen 1 juli en 31 oktober 2022 kan je op deze pagina Heros sponseren met je handtekening. Liever een reminder? Laat dan hier je gegevens achter.