Een nieuwe school

een nieuwe school

een nieuwe school

Heros mavo is een nieuwe middelbare school met een nieuw onderwijsconcept. In 2023 openen wij onze deuren voor de eerste lichting leerlingen. Heros gelooft dat er meer in onderwijs zit dan alleen leren met je hoofd. Wij geloven in leren door het opdoen van ervaringen, door dingen mee te maken, binnen en buiten het klaslokaal, met partners uit de samenleving. School is een plek waar werelden elkaar ontmoeten, waar creativiteit samenkomt en waar je het leven leert. Zo’n school is er nog niet maar moet er wel komen, en daar gaan wij voor zorgen!

Nieuwe wet
Januari 2020 is er een nieuwe wet aangenomen, een wet die het weer mogelijk maakt om een school op te richten. Het doel van de wetswijziging is niet zozeer dat er meer scholen komen maar dat het aanbod van scholen zich beter kan aanpassen aan de veranderende vraag vanuit de samenleving. Heros wil hier een bijdrage aan leveren door een middelbare school op te richten die de ontwikkeling van de tiener centraal stelt en de vele onderzoeken en kennis die de afgelopen decennia op dit gebied zijn opgedaan te vertalen naar praktijk. Helaas kon Heros onder de oude wet niet verder maar met deze nieuwe wet wel en is Heros volop bezig met de aanvraag van een Brin nummer.

Belangstellingsmeting: digitale ouderverklaring
Om dit voor elkaar te krijgen moeten wij aantonen dat er ouders en kinderen zijn die de Heros mavo als school zouden willen overwegen, ook al hebben zij misschien een ander advies. Let op: zouden willen overwegen. Het verplicht tot niks en je kunt er ook geen rechten aan ontlenen. Tegen de tijd dat de inschrijvingen beginnen kan je je pas echt aanmelden.

Vind je ook dat Heros er moet komen?
Zie je een school als Heros wel zitten en wil je een bijdrage leveren om dit sympathieke initiatief te laten slagen? Klik dan hier om direct naar de overheidspagina van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) te gaan. Daar kan je met je DigiD (sorry, dit hebben wij ook niet bedacht) tot eind oktober 2021 je digitale stem uitbrengen voor deze school.

Ik wil best tekenen maar waarom DigiD?
Heros moet aantonen dat er leerlingen in Amstelveen en omstreken zijn die voor Heros zouden kiezen, ongeacht het schooladvies. Het gaat om leerlingen die op 1 november 2021 10-12 jaar zijn. Handtekeningen van enthousiaste familieleden, vrienden of tieners die al op een andere middelbare school zitten tellen helaas niet mee. Het gaat erom een zo realistisch mogelijk beeld van de kans van slagen te geven. De DigiD maakt dan de koppeling tussen de handtekening en een leerling in de juiste leeftijdscategorie.

Leuk, wat kan ik nu doen?
Tussen 1 juli en 31 oktober 2021 kan je Heros sponseren met je handtekening. Klik hier!

Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef dan je e-mailadres door via de contactpagina. Wij houden je dan op de hoogte van alle ontwikkelingen.